Pohankové lívance
10 min
8 min
Snadné
6 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 157 kcal
- 9 g bílkovin
- 6 g tuků
- 13 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Ve větší míse vyšlehejte vejce, jogurt, kukuřičný sirup a vanilkový extrakt.
Poté přidejte všechny ostatní ingredience a vymíchejte v hladké těsto.
Připravte si středně velkou nepřilnavou pánev a rozehřejte ji na středním plameni.
Těsto pomocí menší naběračky nalévejte na rozpálenou pánev a opékejte na mírném až středním plameni 1–2 minuty z každé strany.
Z těsta vyjde cca 6 středně velkých lívanců.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Jako sladidlo jsem dala čekankový sirup, neměla jsem vanilkový extrakt, ale mně to nevadilo. Do těsta jsem přidala cca 2 lžíce mandlového mléka na zředění a krásně se lívance tvořily, žádné problémy při opékání, mňam:)
kombinace pohanky a máku je skvělá ❤️, trochu jsem naředila a skvělé
Vše jsem udělala podle receptu a těsto bylo tuhé a husté jako malta. Naředila jsem trošku mlékem a super, Lívance jsou vznikající