Špenátová pomazánka
15 min
0 min
Snadné
6 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 47 kcal
- 5 g bílkovin
- 2 g tuků
- 3 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Špenátové listy dejte do mísy a přelijte je vroucí vodou.
Ihned poté špenát slijte, vymačkejte z něj zbytky vody a smíchejte ho s ricottou, tvarohem a citronovou šťávou (pokud se vám špenátové listy zdají příliš velké, posekejte je ještě před smícháním na hrubší kusy).
Do špenátové směsi přidejte prolisovaný česnek.
Směs dochuťte solí a pepřem.
Hotovou pomazánku skladujte v lednici a spotřebujte do 3 dnů. Podávat ji můžete s celozrnným pečivem nebo jako dip k čerstvé zelenině.








Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chutná výborně
úplně top pomazánka🤤
výborná 🤤