Papriková pomazánka
15 min
10 min
Snadné
8 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 178 kcal
- 7 g bílkovin
- 15 g tuků
- 4 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220–230 °C.
Papriku omyjte, vložte do předehřáté trouby a pečte při 230 °C. Až se na paprice začnou dělat černé puchýře, opatrně ji přendejte z trouby do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Až paprika zchladne, odstraňte slupku a semínka.
Oloupanou papriku vložte do mixéru a spolu se všemi ostatními ingrediencemi rozmixujte do hladka.
Hotovou pomazánku skladujte v lednici a zkonzumujte do 5 dní.










Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Tak 8/10. Pomazánka mi chutná, dala jsem více česneku😊
Byla výborná, nedělám naposled :) akorát jsem neměla samotne susene rajcata, tak jsem dala trochu pesta ze sušených rajčat.
Po rozmixovani byla bohužel bez chuti. Přidala jsem sůl, pepř a kapari a trochu riccoty a už to bylo dobré.