Mléčná rýže se skořicí
5 min
30 min
Snadné
4 porce
Už jste se přejedli domácím müsli i všemi druhy kaší, a přesto byste rádi snídali něco, co vás zasytí a bude sladké? Pak je ten pravý čas zkusit recept na mléčnou rýži. Je velice jednoduchý a ingredience najdete doma ve spíži. Při použití rostlinného mléka navíc jednoduše vytvoříte bezlaktózovou variantu. Tip od nás – báječně chutná i s domácí marmeládou.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 118 kcal
- 3 g bílkovin
- 3 g tuků
- 18 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Rýži uvařte do poloměkka (cca 20 minut na mírném až středním plameni).
2
Uvařenou rýži společně s ostatními ingrediencemi přemístěte do menšího hrnce a přiveďte k varu.
3
Vařte cca 10 minut na středním plameni, poté rozdělte do misek a podávejte horké.
TIP
Rýži lze podávat také vychlazenou z lednice. Před podáváním můžete jednotlivé porce ozdobit ovocem, mletou skořicí a plátky kokosu.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dokonalost sama o sobě famózní 👏. udělala jsem si kaši do práce a kluci ochutnali,😀. Musela jsem ji dělat znovu, za odměnu jsem si přidala sušené ovoce které si děl sama.🤗 Dobrota
nechápu, proč předávat do menšího hrnce ?
Za mě super 😋.