Jáhlová kaše s ovocem a pistáciemi
10 min
5 min
Snadné
2 porce
Sladká kaše, která vás pomocí chuťových pohárků přenese do exotických krajin, kde dozrává kiwi, rostou kokosové palmy a pistácie pravé. Díky jáhlům skvěle zasytí a dodá tělu potřebné bílkoviny a vlákninu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 563 kcal
- 11,2 g bílkovin
- 21,4 g tuků
- 75 g sacharidů
Suroviny
2 porce
- 1× čerstvé kiwi
- 1× čerstvé kaki
- 100 g celých jáhlových vloček v suchém stavu
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 400 ml rýžového mléka (nebo jiného rostlinného)
- 1 lžička kokosového oleje v tekutém stavu
- 1 lžíce agávového sirupu
- 2 lžíce nesolených nepražených pistácií (nadrtit)
- 1 lžíce loupaných konopných semínek
Postup přípravy
1
Kiwi oloupejte a společně s kaki nakrájejte na menší kousky.
2
Jáhlové vločky a kokos dejte do hrnce a zalijte mlékem. Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni 3–4 minuty do zhoustnutí.
3
Vmíchejte kokosový olej a oslaďte sirupem.
4
Kaši dejte do misek, ozdobte nakrájeným ovocem, nadrcenými pistáciemi a konopnými semínky a podávejte.
TIP
Jáhlovou kaši lze připravit i ze samotných jáhel, ale příprava se prodlouží. Jáhly spařte horkou vodou, pak propláchněte ve studené. Následně vařte v mléce zhruba 20–30 minut, dokud se úplně nerozvaří.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Zřejmě by bylo dobře psano vícekrát promyt v horké vodě jinak má hořkou chut.
Automaticky přeloženo
Také jsem měla celé jáhly, kokosové mléko, místo pistácií vlašské oř. naložené v medu a ovoce-hrušku. Posyp skořici a také výborné....