Jablečné vafle se skořicí
15 min
20 min
Snadné
10 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 190 kcal
- 4,8 g bílkovin
- 6,5 g tuků
- 28,2 g sacharidů
Suroviny
- 1× střední banán
- 1× středně velké jablko
- 2 lžíce kokosového oleje (v tekutém stavu)
- 50 g jablečné přesnídávky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 300 ml lískooříškového mléka (můžete nahradit polotučným kravským)
- 230 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 60 g ovesných vloček jemných
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce mletých mandlí
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžička mleté skořice
- sůl
Štítky
Postup přípravy
Banán oloupejte a rozmačkejte. Jablko oloupejte a nastrouhejte najemno.
Smíchejte kokosový olej, rozmačkaný banán, jablečné pyré, vanilkový extrakt a mléko.
V jiné míse si prosejte mouku s vločkami a práškem do pečiva, přidejte mandle, sůl, chia semínka a skořici.
Obě směsi spojte, přidejte nastrouhané jablko a vše promíchejte. Pokud bude těsto příliš husté, přidejte mléko.
Rozehřejte si vaflovač. Těsto do něj pomocí větší lžíce nebo naběračky přendejte a pečte asi 4 minuty (záleží na druhu vaflovače). Z těsta vznikne cca 10 ks středně velkých vaflí.








Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chuť kladívka, bohužel zaseknutého ve vaflovači
Automaticky přeloženo
Výborné, úplně první vafle,které jsem v životě dělala. Jen jsem banan vyměnila za vajíčko. Chutné a syté.
Luxusní 🥞☕