Granola s pohankou
15 min
65 min
Snadné
20 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 100 kcal
- 2 g bílkovin
- 5 g tuků
- 12 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu si předehřejte na 160 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Pohanku si uvařte podle návodu na obalu. Poté ji smíchejte s vločkami, semínky, ořechy, medem, kakaem, kokosovým olejem a špetkou soli.
Hotovou směs rovnoměrně rozložte na připravený plech, dejte do trouby a pečte 40–50 minut při 150–160 °C. Granolu v troubě každých cca 10 minut promíchejte vařečkou, aby se nepřipálila.
Hotovou granolu nechejte vystydnout a skladujte v uzavíratelné skleněné nádobě ve spíži, kde vám vydrží až 2 měsíce.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dávat někam raw kakao a pak to péct na 160 stupňů je za mě geniální trolling. Ještě by mohlo být odtučněný, vzhledem k množství kokosového oleje. :D Jinak mi tam ta pohanka přijde extrémě tvrdá a není to úplně příjemné. Znovu už to dělat nebudu.
Nevidím postup práce. Granolu jsem ještě nedělala, pohanku mnohdy – namáčela přes noc nebo vařila, co se nedá uskladnit. Pomůze někdo? Díky.
Automaticky přeloženo
Úžasné! Do granoly jsem dala více kakaa, místo kokosového oleje ghí a ještě jsem přidala čokopecičky a je to naprosto dokonalé. Rozhodně nedělám naposledy 😋