Dýňová pomazánka
10 min
25 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 114 kcal
- 3 g bílkovin
- 5 g tuků
- 16 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Nakrájenou dýni dejte do hrnce, zalijte vodou tak, aby byla dýně ponořená, a osolte.
Hrnec přiklopte pokličkou a přiveďte k varu. Poté stáhněte plamen na mírný stupeň a vařte cca 20–25 minut do změknutí dýně.
Po uvedené době slijte z hrnce vodu a uvařenou dýni přemístěte do mixéru. Přidejte smetanový sýr a vše rozmixujte dohladka.
Do vzniklé směsi přidejte sůl, pepř a tymián a ještě jednou promixujte.
Hotovou pomazánku podávejte s celozrnným pečivem.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
vyborna pomazanka, nejlepe chutna hooooodne vychlazena
Výborná jemná pomazánka.
Výborná pomazánka, přidala jsem ještě česnek a dala bez rozmarýnu (nemám ho ráda) a dokonalost!