Cuketové vafle s parmezánem
10 min
5 min
Snadné
4 kusy
Také jste propadli vaflím jako my? Zkoušíme je zas a znovu a pokaždé jinak. Tyhle vafle naslano milujeme pro jejich vláčnost i to, že nejsou samá mouka. Cuketa těsto zjemní a parmazán zase provozní. Přidejte vejce nebo šunku a hravá a zdravá večeře je na světě.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 159 kcal
- 8 g bílkovin
- 5 g tuků
- 21 g sacharidů
Suroviny
4 kusy
Štítky
Postup přípravy
1
Nastrouhanou cuketu osolíme a dáme na 10 minut stranou, aby pustila přebytečnou vodu.
2
Cuketu poté rukama vyždímáme, přemístíme do misky a přidáme vejce, mléko, parmazán, špaldovou mouku, sůl a pepř.
3
Ingredience promícháme a vzniklé těsto naléváme do vaflovače a pečeme cca 4 minuty. Záleží na typu vaflovače.
4
Podáváme se zastřeným vejce nebo např. šunkou.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Místo parmezánu jsem dala čedar a mléko jsem dala kravské, takže jsem se jen inspirovala. 😀 vafle ale byly moc dobré! Lehké, přitom syté, recept je rychlý a jednoduchý, paráda!!! 😍
Luxusní - jednoduché , variabilní použití s čímkoliv na co mám chuť 👌👌
Moc dobré