Cuketové a batátové chipsy s dipem
10 min
60 min
Snadné
2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 334 kcal
- 10 g bílkovin
- 17 g tuků
- 33 g sacharidů
Suroviny
- 1× střední cuketa
- 1× střední batáta
- ¼ lžičky mletého chilli
- ¼ lžičky mleté sladké papriky
- 2 lžíce kokosového oleje v tekutém stavu
- sůl
- kajenský pepř
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 120 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Cuketu a batátu nakrájejte na tenké plátky.
Koření smíchejte s kokosovým olejem a promíchejte s plátky cukety a batáty.
Plátky rozložte na plech a pečte 50–60 minut na 110–120 °C. Chipsy průběžně kontrolujte.
Mezitím si připravte dip smícháním jogurtu, limetkové šťávy a kůry a utřeného česneku.
Hotové chipsy podávejte s dipem.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Velká dobrota.
výborné
Velmi dobré