Celozrnné piškoty – základní recept
15 min
12 min
Snadné
60 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 13 kcal
- 1 g bílkovin
- 0 g tuků
- 2 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 170 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Mouku prosejte do mísy a smíchejte se stévií a kypřicím práškem.
V jiné misce ušlehejte žloutky s kokosovým cukrem.
V další nádobě z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh.
Žloutkovou směs přidejte do mísy s moukou, vše spojte a poté opatrně vmíchejte i sníh z bílků.
Z hotového těsta tvořte pomocí lžičky piškoty přímo na pečicí papír.
Připravené piškoty pečte 10–12 minut při 160–170 °C.









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
☀️
Automaticky přeloženo
za mě byly hořké,i když jsem dělala přesně podle návodu a ani po upečení neměly konzistenci piškotu,kde jsem udělala chybu?
Ještě jsem je ani nedodělala, ale podle receptu fakt katastrofa. Než jsem přidala sníh těsto nebylo dost tekuté na to, aby ho sníh nadlehčil. I tak jsem sníh zkusila přidat. Samozřejmě se to nedalo promíchat,tak jsem zkusila rozmixovat ať snížim hrudkovost. Přidala jsem další vejce, protože v téhle fázi z toho piškoty nebudou, ale aspoň něco by z toho být mohlo 🤷 Někdy to zkusím ještě jednou, ale předtím si přečtu recepty i jinde, ať vím, kde dělám chybu. update: Nakonec piškoty i trochu vyběhly 👍