Bezlepkové lívance
5 min
23 min
Snadné
15 kusů
Ani bezlepková dieta vám nezabrání dopřát si oblíbené lívance. K bezlepkovým lívancům stačí, když se obilná mouka vymění za kokosovou, a použitím rýžového mléka navíc vyrobíte i bezlaktózovou variantu. Polijte je rozpuštěným medem se skořicí, přidejte k nim ovoce a chuťové pohárky si budou mlaskat.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 72 kcal
- 3 g bílkovin
- 5 g tuků
- 3 g sacharidů
Suroviny
15 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Lívanečník předehřejte na mírném plameni a vymažte kokosovým olejem.
2
V míse vyšlehejte rýžové mléko společně s vejci a libovolným množstvím stévie.
3
Do mísy přidejte kokosovou mouku a prášek do pečiva a promíchejte.
4
Vzniklou směs rozetřete do předehřátého lívanečníku (nejlépe silikonovou stěrkou). Lívance opékejte na kokosovém oleji při středním plameni 2–3 minuty z každé strany.
TIP
Hotové lívance podávejte například s ovocem, ořechovými krémy nebo obalené ve skořici.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu






Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Těsto bylo šíleně řídké a 5 vajec je rozhodně moc. chutnalo to spíš jako omeleta, která se nedá otáčet. Míň vajec a víc mouky a byly dobré.
No není to žádný zázrak, myslela jsem že to bude lepší. Škoda té kokosové mouky, vícekrát už asi dělat nebudu. Ale na druhou stranu je nutno říci že lívanečky nechutnají špatně a když je ještě potřete oříškovým máslem tak jsou docela dobré :)
Jsou výborné 👍