Vajíčková pomazánka
20 min
9 min
Snadné
6 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 164 kcal
- 8 g bílkovin
- 14 g tuků
- 2 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Připravte si hrnec, napusťte do něj dostatek vody a přiveďte k varu.
Poté ztlumte plamen na mírný stupeň, do vroucí vody vložte vejce a uvařte je natvrdo (potrvá to 8–9 minut).
Mezitím si očistěte jarní cibulku a nasekejte ji najemno.
Uvařená vejce oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s nasekanou cibulkou, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou a smetanovým sýrem.
Hotovou pomazánku dochuťte solí a pepřem a ještě před podáváním ji nechte alespoň 10 minut vychladit v lednici.










Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Mňam Mňam, akorát bych přidala ještě papriku trochu. Dodá to ještě lepší chuť