Lilková pomazánka
15 min
50 min
Střední
4 porce

Jíme zdravě s Fitrecepty
Strana 128Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 110 kcal
- 5 g bílkovin
- 7 g tuků
- 7 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Lilek propíchejte vidličkou a zabalte do alobalu společně s oloupanými stroužky česneku.
Připravené lilky s česnekem dejte péct do předehřáté trouby na 170–180 °C po dobu 45–50 minut.
Upečený lilek nechte chvilku vychladnout a zabalte do potravinové fólie.
Následně lilek oloupejte, dužinu dejte do mixéru společně s pečenými stroužky česneku a rozmixujte dohladka.
Přidejte ricottu, citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
Nakonec do pomazánky přimíchejte čerstvou bazalku a podávejte.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Semínka zevnitř lilku mají idt před mixováním ven? Děkuji
Automaticky přeloženo
.