Drožďová pomazánka s vejci
5 min
6 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 190 kcal
- 12 g bílkovin
- 14 g tuků
- 4 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Nejprve v menší misce rozšlehejte vejce společně s pepřem a solí.
V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem na středním plameni. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 1–2 minuty.
Poté do pánve rozdrobte droždí, přilijte mléko a míchejte, dokud se droždí nerozpustí (potrvá to cca 1–2 minuty).
Jakmile je droždí rozpuštěné, přilijte do pánve rozšlehaná vejce, ztlumte plamen na mírný stupeň a míchejte 2 minuty, dokud směs nemá konzistenci míchaných vajíček.
Hotovou pomazánku podávejte nejlépe ještě vlažnou.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
A co je v této pastě zdravé? Smažená vejce jsou nejvíc nezdravá, mléko dospělých taky ne a vše se zabíjí vysokou teplotou! 😡
Automaticky přeloženo
Výborná. Udělala jsem ji ze 2 kostek droždí (42g) a 3 vajec, což vyšlo asi na 2 velké porce.