Domácí lučina - základní recept
10 min
0 min
Snadné
1 porce
Existuje někdo, komu nechutná lučina? Počkejte, až vyzkoušíte tuto domácí verzi. Ale varujeme! Připravte radši několik porcí, protože se po ní zaručeně jen zapráší.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 446 kcal
- 22 g bílkovin
- 28 g tuků
- 26 g sacharidů
Suroviny
1 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Vezmeme si větší mísu. Do ní vložíme síto, které do misky tak akorát pasuje a nechá mezírku na vykapání jogurtu.
2
Síto vysteleme čistou utěrkou a naplníme jogurtem smíchaným se smetanou.
3
Necháme při pokojové teplotě do druhého dne. Do síta nám odkape přebytečná voda a zbyde nám čistá lučina.
4
Lučiny je cca 450 g - informace důležitá pro další recepty.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Velmi chutné a snadné na přípravu.
Automaticky přeloženo
Výborná pomazanka
Automaticky přeloženo
Pro dotazy na množství - vždy záleží na směsi, kolik pustí syrovátky, která se ve výsledku dává pryč.. když směs necháte “přesít” v lednici, mělo by to být méně. Vykapanou syrovátku můžete použít na pečení chleba nebo koláčů.