Celerová pomazánka s mrkví
10 min
15 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 164 kcal
- 7 g bílkovin
- 7 g tuků
- 14 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Čočku propláchněte, vložte do hrnce a zalijte neosolenou studenou vodou. Vodu přiveďte k varu a čočku vařte doměkka na mírném plameni (potrvá to cca 15 minut).
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou šalotku a opékejte 2–3 minuty na středním plameni.
Do pánve přidejte očištěné najemno nastrouhané mrkve společně s nastrouhaným celerem a opékejte 10 minut na mírném plameni. Občas promíchejte.
Zeleninu podlijte cca 2 lžícemi vody. Přidejte uvařenou čočku, kari koření, lžíci citronové šťávy a špetku soli. Opékejte za občasného míchání další 3 minuty.
Hotovou pomazánku nechte zchladnout a skladujte v lednici* nebo podávejte ihned.
*Hotovou pomazánku zkonzumujte do 4 dnů.









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Příjemná varianta mrkvové pomazánky.
Tato pasta je velmi lahodná, samozřejmě jsem si ji trochu upravila podle svého vkusu přidáním feferonky a česneku. Vřele doporučuji 👍👍👍
Automaticky přeloženo
Dokonalost, jeste jsem si tam nastrouhala 3 vejce natvrdo🤩