Zeleninový vývar - základní recept
10 min
120 min
Snadné
1 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 474 kcal
- 12 g bílkovin
- 20 g tuků
- 61 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Celer, mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na menší kousky zhruba o velikosti palce.
Cibuli oloupejte, pórek očistěte a obojí nakrájejte na stejně velké kusy jako kořenovou zeleninu.
Ve větším hrnci rozpalte 2 lžíce másla a do hrnce hned přidejte nakrájenou zeleninu, zamíchejte a restujte zhruba 4 minuty.
Do vývaru dejte jakékoliv zbytky zeleniny, které máte zrovna po ruce.
Základ vývaru by však vždy měla tvořit kořenová zelenina – mrkev, celer, petržel.
Z tohoto receptu vytvoříte zhruba 1,5 litru vývaru.








Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Super a navíc jednoduché
Já si polévku na konci rozmixovala, přidala bílý pepř a byla výborná
veľmi dobrá!😊