Ředkvičková polévka s koprem
10 min
20 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 226 kcal
- 6 g bílkovin
- 6 g tuků
- 37 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte najemno nakrájenou cibulku a osmahněte.
Po chvilce přidejte ředkvičky nakrájené na plátky a 5 minut opékejte.
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a přidejte je do hrnce k ředkvičkám.
Vše opékejte dalších 5 minut, zalijte vývarem, přidejte listy z ředkviček, přiklopte pokličkou a nechte vařit.
Vařte 20-25 minut do změknutí brambor.
Polévku odstavte, nechte vychladnout, rozmixujte tyčovým mixérem, zjemněte smetanou a před podáváním posypte nasekaným koprem.









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Měla jsem jen velkou ředkev a nevěděla jsem, co s ní. A ejhle, polévka je vynikající i takovéhle velké unavené "ředkvičky".
překvapivá chuť, přidala jsem víc pepře a dopadlo to výborně! 🙂
Těším se, až polévku uvařím, jen se z postupu přípravy vytratily listy ze dvou svazků ředkviček ..... Přidávají se před dovařením, nebo až na talíři?