Pórková polévka s bramborami a petrželí
15 min
25 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 99 kcal
- 3,5 g bílkovin
- 1,9 g tuků
- 16,7 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Cibuli a brambory oloupejte, petržel očistěte. Všechnu zeleninu nakrájejte – cibuli najemno, petržel a brambory na kostičky a pórky na kolečka.
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, petržel a brambory a opékejte 5 minut na středním plameni.
Přidejte nakrájené pórky a opékejte dalších 5 minut.
Zalijte vývarem a přidejte tymián, sůl a pepř. Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni do změknutí brambor (15 minut).
Připravte si další hrnec a po uvaření do něj přelijte ½ polévky. Rozmixujte ji ručním mixérem a poté ji vlijte zpět k nerozmixované části polévky.









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moje rodina šílela. Lahodné
Automaticky přeloženo