Jemná polévka z červené řepy
15 min
30 min
Střední
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 188 kcal
- 6 g bílkovin
- 4 g tuků
- 31 g sacharidů
Suroviny
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1× velká žlutá cibule (nakrájet najemno)
- 1 stroužek česneku
- 700 g červené řepy (oloupat a nakrájet na kostky)
- 200 g brambor (nakrájet na kostičky)
- 1 l zeleninového vývaru
- pepř
- špetka soli
- 100 g bílého jogurtu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička čerstvého křenu (nastrouhat najemno)
- 1 lžička koriandru
Štítky
Postup přípravy
V hrnci necháme rozpálit řepkový olej.
Přidáme cibuli a vylisovaný česnek a necháme restovat cca 3 minuty.
Přidáme řepu a brambory a opékáme 5 minut.
Vše zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme cca 25 minut.
Mezitím si připravíme jogurtový dip.
V menší misce smícháme jogurt, 1 lžičku kmínu, křen a koriandr a odložíme do lednice.
Až se nám řepa s brambory uvaří, rozmixujeme ji tyčkovým mixérem, osolíme, opepříme.
Hotovou polévku podáváme s jogurtovým dipem.









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Pro lidi co mají rádi řepu, určitě skvělý recept, doporučuji.
Výborné, použila jsem tedy zakysanou smetanu a alternativa ke koření i bazalkové pesto a taky chutné 😋
Krém výborný, přidám kousky balkánského sýru a kvaskový chléb k tomu a mám oběd 😁.