Hrášková polévka
5 min
20 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 285 kcal
- 12,4 g bílkovin
- 9,6 g tuků
- 37,8 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Ve středním hrnci rozehřejte lžičku řepkového oleje, přidejte nasekanou cibuli a smažte ji na mírném plameni, dokud nezesklovatí (cca 2–3 minuty).
Zpěněnou cibuli zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
Do hrnce přidejte hrášek, plamen snižte na střední stupeň a vařte 10 minut.
Přidejte smetanu a vařte dalších 5 minut.
Uvařenou polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Osolte a opepřete.










Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
rychlé a chutné
výborná 😉
Výborná a hrozně jednoduchá!