Houbová polévka
5 min
34 min
Snadné
6 porcí

Jíme zdravě ve městě i na venkově
Strana 66Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 94 kcal
- 5 g bílkovin
- 4 g tuků
- 11 g sacharidů
Suroviny
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 200 g bílé cibule (nasekat najemno)
- 150 g bulvového celeru (nakrájet na kostky)
- 2 hrsti pórku (nasekat nahrubo)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 800 g libovolných čerstvých hub (nakrájet na čtvrtky)
- 1,2 l zeleninového vývaru
- sůl
- ½ lžičky mletého černého pepře
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte lžíci másla společně se slunečnicovým olejem, přidejte najemno nasekanou cibuli a zprudka ji v hrnci opékejte cca 1–2 minuty na vyšším plameni. Poté zmírněte plamen a přidejte na kostky nakrájený celer, nahrubo nasekanou pórkovou nať a 2 minuty společně opékejte.
Stroužky česneku oloupejte a prolisujte do hrnce. Poté přidejte rozmarýn, na čtvrtiny nakrájené houby a vše zalijte 1 200 ml zeleninového vývaru. Směs vařte při mírném plameni do změknutí hub (potrvá to přibližně 25–30 minut).
Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 6 talířů a podávejte.
*Použili jsme hnědé žampiony.










Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Přidala jsem jsem ještě zeleninu navíc (mrkev, porek, celer) a luxus 👍😊
Musela jsem ji vylít, nebyla chutná
Automaticky přeloženo