Špaldová linecká kolečka
490 min
10 min
Snadné
40 kusů

Jíme zdravě s Fitrecepty II
Strana 236Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 64 kcal
- 1 g bílkovin
- 4 g tuků
- 6 g sacharidů
Suroviny
Podívejte se na přípravu receptu na videu
Štítky
Postup přípravy
Všechny ingredience smíchejte ve větší míse dohromady. Ze směsi vypracujte těsto, zabalte ho do potravinové fólie a nechte odležet alespoň 6–8 hodin v lednici (nejlépe však do druhého dne).
Troubu předehřejte na 175 °C.
Vál posypte moukou. Uleželé těsto přemístěte na vál, prohněťte rukama a vyválejte.
Plech vyložte pečicím papírem. Z vyváleného těsta vykrájejte kolečka a vyskládejte je na plech.
Plech s kolečky dejte péct do předehřáté trouby na 165–175 °C a pečte po dobu 10 minut.
Po upečení spojte linecká kolečka chia marmeládou a podávejte.
*Recept na jahodovou chia marmeládu naleznete zde na webu.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Hrůza. Recept mi přišel na ingredience poněkud chudý, ale dala jsem na hodnocení. Vše jsem odměřila přesně na gram. Musela jsem ale přidat 50 g mouky navíc, těsto se hrozně lepilo. Po 7 hodinách jsem těsto vyndala z lednice, rozválela a vykrájela kolečka. Těsto bylo křehčí. ALE. V troubě se koleček staly oválky, které se se roztekly a “nakynuly”. Ani po 15 minutách na 180 st. nebyly hotové a v troubě bublaly. Poprvé v životě jsem upekla něco, co zdaleka nepřipomíná linecké cukroví. A to díky tomuto báječnému receptu. Díky!
nevím, co jsem udělala špatně. postupovala jsem dle receptu, ale s těstem se strašně pracovalo. dělala jsem dvojitou dávku a těsto nechtělo držet pohromadě, pořád se drolilo, vyválet nešlo už vůbec. ach jo, kdyby dnes nestály suroviny na těsto tolik, letělo by to do koše. za ty nervy to nestojí. a bůhví jestli to vubec pujde slepit a nerozpadne se to.nejspíš to není chyba receptu, ale moje, jen nevím kde. chuťově jsou dobrá.
Moc dobre :)