Celozrnná vánočka
30 min
35 min
Náročné
15 porcí

Jíme zdravě s Fitrecepty II
Strana 228Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 267 kcal
- 6 g bílkovin
- 11 g tuků
- 37 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V misce připravíme kvásek – ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí. Přidáme lžičku třtinového cukru a dáme stranou na teplé místo.
V míse smícháme obě mouky. Máslo rozšleháme s cukrem, mlékem, solí a žloutky a přidáme společně s kváskem k moukám. Nakonec vmícháme rozinky a vypracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě asi 40 minut.
Troubu předehřejeme na 190 °C. Z vykynutého těsta upleteme vánočku, dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme žloutkem a posypeme mandlemi.
Vánočku pečeme 35 minut při 180–190 °C.









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vanočka je super, dělám dvě 🙂
Fantastická.Hodně je podobná chuti z normální mouky.
naprosto luxusní, s těstem se dobře pracuje, chutná skvěle 🤩 a i druhý den je krásně měkká