Co si do košĂku pĹ™idat nÄ›kterou z našich kuchaĹ™ek?
Pšeničná krupice
Krupice sama o sobÄ› je typem mouky, jejĂĹľ částeÄŤky jsou nejhrubšĂ. KvalitativnÄ› mezi ostatnĂmi moukami nenĂ rozdĂl, ale krupice má pĹ™eci jenom jinĂ© vyuĹľitĂ. PšeniÄŤná krupice se vyrábĂ mletĂm obilĂ, kdy se nejprve melou hrubšà částice zbavenĂ© slupky. V ÄŤeskĂ© kuchyni bychom bez nĂ nedokázali vyrobit tĹ™eba tradiÄŤnĂ bramborovĂ© knedlĂky nebo halušky. DÄ›ti ji milujĂ ve formÄ› kaše, v nákypech, pudincĂch a rĹŻznĂ˝ch mouÄŤnĂcĂch.





