Pohanková krupice
Pohanka je pĹ™irozenÄ› bezlepková potravina, proto je doporuÄŤována celiakĹŻm a lidem trpĂcĂm alergiĂ na lepek. Pohanková krupice jsou jen nahrubo umletá pohanková zrna. Našemu tÄ›lu prospĂvá dodávánĂm vysokĂ©ho mnoĹľstvĂ bĂlkovin, esenciálnĂch aminokyselin, rutinu a flavonoidĹŻ, zinku, draslĂku a Ĺľeleza. Pohanka dokáže z tÄ›la odstranit vlhkost, na druhĂ© stranÄ› v nadmĂĹ™e má záhĹ™evnĂ© účinky a podporuje pocenĂ. Pohankovou krupici mĹŻĹľete pouĹľĂt do mnoha receptĹŻ na polĂ©vky, palaÄŤinky, rizota a pĹ™edevšĂm na pohankovou kaši. Pohanková krupice rychle houstne, proto ji vĹľdy zĹ™eÄŹte horkĂ˝m mlĂ©kem.





