Mořská řasa
MoĹ™skĂ© Ĺ™asy jsou povaĹľovány za moĹ™skou superpotravinu. Patřà do zelenĂ© zeleniny, i kdyĹľ ne všechny zelenĂ© jsou, mohou mĂt tĹ™eba i hnÄ›dou nebo ÄŤervenou barvu. Jsou bohatĂ˝m zdrojem vápnĂku, kterĂ©ho obsahujĂ aĹľ 10krát tolik neĹľ nÄ›která masa, dále cheláty a pĹ™ĂrodnĂ antioxidant chlorofyl. Vysoká koncentrace jĂłdu stimuluje ÄŤinnost štĂtnĂ© Ĺľlázy a pomáhá i pĹ™i hubnutĂ. Z druhĹŻ jsou nejznámÄ›jšà Nori, Wakame, Kelp, Dulse, Arame a Kombu. V kuchyni si moĹ™skĂ© Ĺ™asy zamilujete v polĂ©vkách, omáčkách, salátech, sladkĂ˝ch dezertech. TradiÄŤnÄ› se moĹ™skĂ© Ĺ™asy pouĹľĂvajĂ pĹ™i pĹ™ĂpravÄ› sushi, rizota a chutnajĂ i usmaĹľenĂ©.




