Ledový salát
LedovĂ˝ salát poprvĂ© vyrostl ve slunnĂ© Kalifornii. Má jemnou chuĹĄ, obÄŤas mĂrnÄ› nahoĹ™klou. Šťávou rozhodnÄ› nešetĹ™Ă, proto je takĂ© velmi dietnĂ. LedovĂ˝ salát je bohatĂ˝ na vitaminy a minerálnĂ látky, z nichĹľ vyzdvihneme mangan a selen. Jeho konzumacĂ se vám celkovÄ› zlepšà trávenĂ, podpoĹ™Ăte tvorbu kostnĂ tkánÄ›, ÄŤervenĂ˝ch krvinek a bude se vám po nÄ›m dobĹ™e spát. Hlávku staÄŤĂ pouze umĂ˝t pod tekoucĂ vodou, potĂ© oddÄ›lĂte jednotlivĂ© listy, kterĂ© mĹŻĹľete lámat ÄŤi krájet na menšà kousky. LedovĂ˝ salát vyuĹľijete jak ve studenĂ© kuchyni do salátĹŻ, tak do teplĂ© jako náhradu kapusty.





