Co si do košĂku pĹ™idat nÄ›kterou z našich kuchaĹ™ek?
kořenà Garam masala
VĂ˝bornĂ© indickĂ© koĹ™enĂ Garam masala je smÄ›s vĂce druhĹŻ koĹ™enĂ, která se mĹŻĹľe recept od receptu lišit. V pĹ™ekladu tento název znamená pálivĂ© koĹ™enĂ, coĹľ vypovĂdá i o pĹŻvodu tĂ©to koĹ™enicĂ smÄ›si. SmÄ›s se ÄŤasto skládá z 10–15 druhĹŻ koĹ™enĂ. Obsahuje napĹ™Ăklad kmĂn, koriandr, hĹ™ebĂÄŤek, ÄŤernĂ˝ pepĹ™, muškátovĂ˝ ořÚek, chilli papriÄŤku, papriku, zázvor a dalšĂ. Ve smÄ›si najdeme i sladkĂ© druhy koĹ™enĂ. SmÄ›s nejlĂ©pe vynikne v kuĹ™ecĂm tikka masala anebo v masovĂ˝ch smÄ›sĂch.





