Žloutkový pudink
35 min
3 min
Střední
6 porcí

Jíme zdravě po celý rok
Strana 44Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 92 kcal
- 3 g bílkovin
- 5 g tuků
- 12 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Připravte si vodní lázeň. Potřebujete dva hrnce, které do sebe pasují, případně hrnec a misku – nejlépe kovovou, aby dobře vedla teplo. Do většího hrnce nalijte vodu, přiveďte k varu a poté stáhněte teplotu na střední plamen. Do menšího hrnce (nebo do misky) dejte všechny uvedené ingredience a metličkou je vyšlehejte do pěny – potrvá to zhruba 2–3 minuty. Poté pudink odložte stranou a nechte ho alespoň 20 minut chladnout.
Pudink následně přemístěte do skleniček a dejte ho vychladit na 15 minut do lednice. Hotový ho pak podávejte s kopečkem tvarohu nebo se sezónním ovocem.










Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
PROSÍM ČÍM můžu nahradit kokosové mléko? Děkuji
Automaticky přeloženo
Výborné! Klidně bych dala méně cukru, ale každý má rád jinak sladké. Děti byly taky spokojené. ❤