Tvarohový koláč s rozinkami
30 min
95 min
Snadné
12 porcí

Jíme zdravě ze spíže
Strana 138Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 133 kcal
- 13 g bílkovin
- 2 g tuků
- 16 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 150 °C.
Ve větší míse si metlou vyšlehejte tvaroh, mléko, třtinový cukr a vejce. Stranou si obalte rozinky v kukuřičném škrobu, přidejte je do těsta v míse a vše promíchejte.
Poté si připravte dortovou nebo koláčovou formu (ø 20 cm), vyložte ji pečicím papírem (případně vymažte tukem) a nalijte do ní připravené těsto.
Formu přemístěte do předehřáté trouby a pečte 90–95 minut při 150 °C.
Upečený koláč nechte nejprve vychladnout v troubě s otevřenými dvířky a následně ho dejte alespoň na 15 minut vychladit do lednice.
Po vychlazení koláč nakrájejte na 12 dílků a podávejte.









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc výborný, lehký na přípravu. My jsme s dcerou přidaly do tvarohu citronovou a pomerančovou šťávu, z vloček trochu mléka a psyllia jsem vytvořila slabou vrstvu korpusu. Navrch jsme daly mandle.
Super.
Vynikající. Chutě jsou úžasně vyvážené. Velice osvěžující.