Strouhaný koláč
20 min
25 min
Snadné
10 porcí

Jíme zdravě do 30 minut
Strana 24Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 213 kcal
- 8 g bílkovin
- 12 g tuků
- 22 g sacharidů
Suroviny
- 180 g špaldové mouky hladké
- 40 g medu
- 50 ml polotučného mléka
- 2× vaječný žloutek
- 2 lžíce holandského kakaa
- 80 g kokosového oleje v tekutém stavu
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C, připravte si pekáč o rozměrech 20 cm × 30 cm a vyložte jej pečicím papírem.
Ve větší misce smíchejte mouku, med, mléko, 2 žloutky, kakao a kokosový olej a vytvořte pevné, nelepivé těsto (nejlépe pomocí rukou). Vzniklé těsto vytvarujte do kuličky, obalte potravinovou fólií a vložte na 10 minut do mrazáku.
Mezitím si do větší misky dejte tvaroh, 2 žloutky, med a vanilkový extrakt a vše důkladně promíchejte. Náplň odložte stranou na pracovní plochu a počkejte, až ztuhne těsto.
Po uplynutí uvedeného času těsto vyndejte z mrazáku, rozdělte jej na poloviny a nachystejte si pekáč a struhadlo.
První polovinu těsta nastrouhejte na hrubém struhadle na dno pekáče a poté těsto lehce přitlačte dlaní, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Následně na něj naneste tvarohovou náplň a na tu poté rovnoměrně nahrubo nastrouhejte druhou polovinu těsta.
Takto připravený koláč vložte do vyhřáté trouby a pečte 22–25 minut na 190–195 °C.
Upečený koláč skladujte v lednici, kde vám vydrží 3–4 dny









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
🙂
Automaticky přeloženo
Mě se napoprvé moc nepovedl zhledově ale chutná úžasně👍🏻👍🏻👍🏻
Bohužel jsme to nemohli sníst, těsto chutnalo tak moučně.Nejsem velký fanda sladkého a peču i s práškem do pečiva.Dělala jsem s medem,jak bylo v receptu,ale mohlo být sladší .
Automaticky přeloženo