Rebarborový koláč s drobenkou
25 min
30 min
Snadné
12 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 304 kcal
- 8 g bílkovin
- 19 g tuků
- 25 g sacharidů
Suroviny
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 140 g tvarohu
- 50 g medu
- 60 ml oleje
- 100 ml mléka
- 2 vejce
- 400 g rebarbory
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 175 °C.
Mouku smíchejte v jedné míse s práškem do pečiva. Tvaroh s medem, olejem, mlékem a vejci vyšlehejte v druhé míse.
Obsah obou mís spojte a těsto nalijte do vymazané formy (20x30cm).
Rebarboru očistěte, nakrájejte na malé kousky, smíchejte s 2 lžícemi medu a vyskládejte do formy na těsto.
Nakonec si připravte drobenku. Do misky dejte máslo, mleté i plátkové mandle, vločky a med. Rukama vše promněte a drobenku rozdrobte na rebarboru.
Koláč dejte péct do předehřáté trouby při 175° C na 25-30 minut.








Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vynikající. Dělala jsem z ječné mouky :)
Koláč je vynikající, pochutnali jsme si, díky za recept, přidali jsme si k tomu bílý jogurt se zakysanou smetanou ☺️. Jen jsem při pečení pořád měla pocit, že je to nedopečené, tak jsem dělala déle. Ale je tam slabší vrstva těsta a větší rebarbory, takže se to tak zdá, tak jen pro pomoc ostatním 🥰
Moc dobrý koláč.