Ovesné blondies
15 min
35 min
Snadné
20 porcí
Variací na brownies existuje nespočet a spoustu z nich jste již určitě zkoušeli, ale slyšeli jste už také o jejich příbuzných s názvem blondies? Hádáte správně, rozdíl je pouze v tom, že do blondies se nepřidává čokoláda, to však nic nemění na tom, že chuť je stále skvělá. Vyzkoušejte třeba jejich ovesnou variantu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 66 kcal
- 1 g bílkovin
- 3 g tuků
- 8 g sacharidů
Suroviny
20 porcí
- 100 g ovesných vloček jemných
- 50 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 250 ml jablečné přesnídávky
- ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 3 lžíce agávového sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje v tuhém stavu
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1× vejce
- 10 g neloupaných mandlí (nakrájet nahrubo)
- 5 g lískových ořechů (nakrájet nahrubo)
- sůl
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180–185 °C. Připravte si menší plech (20 cm × 30 cm) a vyložte ho pečicím papírem.
2
Ve větší míse smíchejte vločky, mouku, jablečnou přesnídávku, prášek do pečiva, agávový sirup, kokosový olej, vanilkový extrakt, vejce a sůl a vytvořte kompaktní těsto.
3
Těsto přelijte do připraveného plechu, posypte mandlemi a ořechy a pečte 30–35 minut na 180–185 °C.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu






Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný,jen jsem místo sirupu dala med❤️
Chuťově dobré, přidala jsem navrh ořechové máslo ALE vůbec to není jako na obrázku těsto bych musela dělat tak ze tři dávek aby to takhle vypadalo použila jsem plech 30x20 a vyšla z toho taková placka
Chuťově výborné. ale opravdu vzhled hodně rozdílný bod obrázku. Asi by to chtěla 2x více surovin, aby byl derezt takto vysoký a více tuku, aby byl tak vláčný.