Mrkvové hranolky s paprikovým dipem
15 min
15 min
Snadné
4 porce

Jíme zdravě s Fitrecepty II
Strana 190Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 155 kcal
- 4 g bílkovin
- 10 g tuků
- 13 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Očištěné a oloupané mrkve nakrájejte na hranolky a dejte do misky.
Mrkvové hranolky smíchejte s 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem.
Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj hranolky a pečte v předehřáté troubě 10–15 minut při 170–180 °C.
Než se hranolky upečou, připravte dip. V misce smíchejte bílý jogurt, uzenou papriku, utřený stroužek česneku, šťávu z ½ citronu, sůl a pepř a dejte do lednice.
Upečené hranolky servírujte s vychlazeným dipem.








Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními