Lískooříškový krém
15 min
15 min
Střední
1 kus

Jíme zdravě s Fitrecepty
Strana 172Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 2180 kcal
- 46 g bílkovin
- 176 g tuků
- 99 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Na plech vyložený pečícím papírem dáme ořechy a pečeme cca 10 minut.
Vyjmeme oříšky z trouby a zbavíme je slupek (nejlepší je zabalit ořechy do utěrky a mnutím slupky oddělit).
Teplé ořechy dáme do mixéru a mixujeme dokud z nich není pasta.
Do mixéru přidáme kakao, med, sůl, olej a mixujeme.
Nakonec postupně přiléváme mléko a mixujeme znovu do hladka.
Lískooříškový krém skladujeme v uzavíratelné skleněné nádobě. Při skladování v lednici vydrží cca 3 týdny.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dělala jsem z běžného mléka a krém vyšel dost hutný, zejména když je pak v lednici. Tak jsem ještě přidala trochu mléka a je vynikající.
moc moc dobreee 😻
Tohle je naprosto luxusní záležitost. Kam se hrabe Nutella 😀 Opravdu moc dobré 👍