Kefírová bábovka s kakaem
50 min
43 min
Snadné
10 porcí

Jíme zdravě pod jednou pokličkou
Strana 207Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 253 kcal
- 8 g bílkovin
- 11 g tuků
- 28 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 175–180 °C, připravte si formu na bábovku (Ø 22 cm) a vymažte ji máslem.
Do větší mísy vyklepněte vejce, přidejte med a vše společně vyšlehejte do pěny. Jakmile budete mít ingredience vyšlehané, přidejte kefír, prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt, prášek do pečiva a kakao a vypracujte řidší těsto. To následně nalijte do připravené formy a bábovku pečte ve vyhřáté troubě 40–43 minut na 175–180 °C.
Po upečení bábovku nechte 10–15 minut vychladnout ve formě, následně ji z formy vyndejte a nechte dalších cca 20 minut při pokojové teplotě. Po vychladnutí bábovku nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.








Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chutnala dobře, ale příště o dost více medu.
Samotná bábovka byla docela hutná a suchá, podávala jsem proto se zakysanou smetanou, nasekanými lískovými oříšky a javorovým sirupem. Chuťově byla supr, na mě možná málo sladká
Bábovku také příště určitě trochu více prisladim. Jinak mě i synovi chutnala. A těsto Teda určitě nebylo řídké, spíše hutnejsi, ale bábovka po upečení je krásně vláčná.