Jogurtová panna cotta
8 min
3 min
Snadné
4 porce

Jíme zdravě ve městě i na venkově
Strana 156Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 133 kcal
- 7 g bílkovin
- 6 g tuků
- 12 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Do rendlíku nalijte mléko a rozmíchejte v něm 2 lžičky agaru. Do rendlíku přidejte vanilková semínka a med, směs přiveďte k varu a vařte na mírném plameni, dokud se agar nerozpustí (potrvá to cca 2–3 minuty). Poté rendlík odstavte z plotýnky.
Obsah rendlíku nechte cca 2 minuty vychladnout a hned poté přidejte jogurt. Vše důkladně promíchejte.
Hotovou panna cottu rozdělte do 4 skleniček a dejte před podáváním alespoň na 1 hodinu vychladit do lednice.
*Panna cotta je původně tradiční italský dezert ze smetany, želatiny a cukru.








Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
mňamka, místo agaru jsem použila 3 plátky želatiny a taky celý 500 g jogurt. Ozdobila domácí jahodovou marmeládou a už jsem se jenom olizovala 😋😋😋