Jablečný koláč
15 min
50 min
Snadné
12 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 167 kcal
- 7 g bílkovin
- 3 g tuků
- 27 g sacharidů
Suroviny
- 250 g ovesné mouky
- 2× vejce
- 160 ml rýžového mléka (můžete nahradit polotučným kravským)
- 1 lžíce jedlé sody
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Nachystejte si koláčovou formu (⌀ 20–25 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
Připravte si těsto na krustu: v míse si promíchejte ovesnou mouku, vejce, rýžové mléko a sodu.
Těsto rovnoměrně rozvrstvěte do koláčové formy a pečte 15 minut při 180 °C.
Mezitím si vyšlehejte tvaroh s medem a vanilkovým extraktem.
Tvarohovou směs poté navrstvěte na upečený korpus a posypte ji nastrouhanými jablky.
Koláč dejte zpět do trouby a pečte dalších 35 minut při 180 °C.








Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
ok?
Automaticky přeloženo
cclzzhv
Korpus byl moc vysoký a špatně ochucený, chutnal jen jako jedlá soda a vajíčka. Tvarohové náplně bylo naopak málo, příště bych do ní přidala i vajíčko, aby měla lepší konzistenci. Buchta se mi nechtěla dopéct, ale já lká už mi to přižahávalo. Nakonec jsem tvaroh s jablky seškrabala, těsto nechala ještě trochu dopéct a pak dala do skleniček s novou várkou tvarohové náplně a více dochutila.