Cuketová tortilla s ricottou
15 min
30 min
Snadné
8 porcí

Jíme zdravě s Fitrecepty II
Strana 198Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 133 kcal
- 9 g bílkovin
- 9 g tuků
- 4 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
200 g cukety nastrouhejte najemno, osolte a nechte stranou vypotit přes síto. Pod síto dejte misku, aby voda z cukety rovnou odtékala. Poté, co cuketa vypustí přebytečnou vodu, ji ještě důkladně vymačkejte.
Nastrouhanou cuketu vložte do mísy a smíchejte s ricottou, cottage sýrem, najemno nakrájenou cibulí, utřenými stroužky česneku, hrubozrnnou hořčicí, vejci a solí.
Koláčovou formu (⌀ 25cm) vymažte 2 lžícemi olivového oleje a přilijte vzniklé těsto.
Zbylých 200 g cukety nakrájejte na kolečka a rovnoměrně rozložte navrch těsta.
Formu s těstem dejte péct do předehřáté trouby na cca 30 minut při 170–180 °C.
Hotovou tortillu nakrájejte na 8 stejně velkých kusů a podávejte.
*Ricotta je čerstvý sýr obsahující většinou 6–15 % tuku. Je vyroben ze syrovátky kozího, ovčího a občas kravského mléka. Svojí strukturou nejvíce připomíná tvaroh.











Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Zelenina po upečení zůstane syrová.
Automaticky přeloženo
Pekla jsem to déle a stejně asi málo, je to chuťově zajímavé, ale konzistence zvláštní.
Moc se omlouvám za foto, ale nestihl jsem vyfotit. Jinak jsem, jak je patrné z fotky upravil recept. Přidal jsem papriku a plátky brambor, celou cuketu jsem nastrouhal do těsta, přidal ještě mozzarellu, to místo cottage. A posypal jsem to bylinkama. I já jsem si pochutnal.