Cuketová buchta
10 min
25 min
Snadné
12 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 115 kcal
- 30 g bílkovin
- 4 g tuků
- 22 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Pečicí formu (cca 30 cm × 27 cm) vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 190 °C.
Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo.
Ve větší míse vyšlehejte vejce s erythritolem do pěny. Poté přidejte nastrouhanou cuketu, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt a promíchejte.
Nakonec přidejte špaldovou mouku, kypřicí prášek do pečiva a špetku soli a směs důkladně prošlehejte.
Těsto nalijte do připravené formy, povrch uhlaďte stěrkou a pečte 25 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
Upečenou cuketovou buchtu nakrájejte na 12 kousků a podávejte.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná buchta. Mouku jsem dala půl na půl normální špaldová a celozrnná a je pěkně nadýchaná.
Moc dobrá buchta
Buchta byla moc hodná.