Tzatziki
75 min
0 min
Snadné
6 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 85 kcal
- 6 g bílkovin
- 5 g tuků
- 4 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve do menší mísy nahrubo nastrouhejte okurku. Osolte, promíchejte a dejte do lednice na cca 1 hodinu, aby pustila vodu.
Mezitím ve větší míse smíchejte jogurt s tvarohem a olejem, přidejte propasírovaný česnek, citronovou šťávu a kopr, zamíchejte a dejte do lednice.
Jakmile bude okurka odleželá, vymačkejte z ní přes sítko co nejvíc vody a přidejte ji do mísy s jogurtovou směsí.
Dochuťte solí a pepřem a podávejte.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
hh
Výborné!
Super dip!❤️ Nedávno jsme byli v Řecku a ochutnali pravé řecké tzatziky a tento recept se tomu dost podobá, akorát oni používají pouze řecký jogurt a méně kopru, ale tady to mi přišlo konzistencí lepší. 😊 Co se vody z okurek týká, taky jsem ji nikterak drasticky nevysušovala, trochu jsem ji vymačkala a to bylo celé (žádná hodina v lednici) a stačilo to na pohodu.🙂 Akorát příště asi vynechám ten citrón, dala jsem ho jen pár kapek, nikoliv celou půlku, ale i tak mi přišlo, že se tam nehodí, že to je zbytečně moc kyselé.😅