Sezamové celozrnné bulky
30 min
25 min
Střední
15 kusů

Jíme zdravě ve městě i na venkově
Strana 228Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 198 kcal
- 6 g bílkovin
- 7 g tuků
- 27 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Lněná semínka rozmixujte a smíchejte je se špaldovou mouku, droždím a solí.
Přidejte mléko, olej a vařečkou vypracujte těsto. Těsto důkladně prohněťte, přendejte ho do mísy a mísu zakryjte utěrkou.
Těsto dejte kynout na teplé místo alespoň na 1,5–2 hodiny.
Potom těsto ještě jednou vařečkou nebo rukama prohněťte a nechte dalších 30 minut kynout.
Troubu předehřejte na 190 °C. Z těsta vytvarujte cca 15 stejně velkých bulek, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každou bulku posypte sezamovými semínky. Na plechu nechte bulky ještě 20 minut odpočinout.
Plech přemístěte do předehřáté trouby a bulky pečte při 180–190 °C 20–25 minut.








Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné bulky. Těsto vyšlo přesně podle receptu a dobře se s ním pracovalo. Bulky vydržely měkké i dva dny po upečení.
Jsou výborné
Automaticky přeloženo
Poslechla jsem predchozich komentaru, dala jsem kostku cersveho drozdi, a take 250ml vody a 150 ml mleka. Take jsem si zvolila vetsi velikost a tak mam 8 ks hamburgerovych bulek. Na pohled krasne a chutove supr! Vrsek jsem potrela vajickem a posypala sezamem. Doporucuji tento recept! a moc vam vsem dekuji :)