Salát s grilovanou čekankou a citrusy
10 min
10 min
Snadné
2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 674 kcal
- 13,4 g bílkovin
- 41,4 g tuků
- 60,1 g sacharidů
Suroviny
- 40 g lískových ořechů
- 1× hlávka červené čekanky
- 1 lžíce olivového oleje
- 4× krvavý pomeranč
- 2× pomeranč
- 50 g feta sýra (nadrobit)
- čerstvý tymián (k podávání)
- sůl
- mletý černý pepř
Štítky
Postup přípravy
Lískové ořechy opražte nasucho na pánvi na mírném plameni. Dejte stranou.
Čekanku natrhejte na menší kousky a společně s olejem ji na pánvi 5 minut restujte na středním plameni, aby změkla (čekanka se dá opéct i na grilu a to 2–3 minuty z každé strany).
Osolte a opepřete.
Pomeranče oloupejte a nakrájejte na plátky.
Na talíř dejte ogrilovanou čekanku a nakrájené pomeranče. Posypejte lískovými ořechy a nadrobeným sýrem feta. Ozdobte čerstvým tymiánem.
Všechny ingredience na dresink smíchejte. Podávejte se salátem.









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními