Mrkvovo-bramborová kaše
15 min
40 min
Snadné
6 porcí
Máte rádi barvy na talíři? Tak to se vám bude hodit i náš recept na bramborovou kaši s mrkví. Přípravu sfouknete do čtvrt hodinky a nepotřebujete nic víc než základní ingredience. Mrkev navíc kaši dodá krásnou oranžovou barvu a ve spojení s přepuštěným máslem do sebe dostanete vitamín A. Při servírování ji ozdobte nasekanou petrželkou nebo jarní cibulkou.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 230 kcal
- 8 g bílkovin
- 1 g tuků
- 47 g sacharidů
Suroviny
6 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Brambory společně s mrkví očistíme a nakrájíme na zhruba stejně velké kostičky.
2
Dáme vařit do osolené vroucí vody doměkka.
3
Vodu slijeme a uvařené brambory společně s mrkví rozšťoucháme šťouchadlem. Za přilévání vroucího mléka vyšleháme ručním šlehačem do hladka.
4
Kaši zjemníme přepuštěným máslem a dosolíme podle chuti
5
Podáváme jako přílohu k masu.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu






Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chutné a zase něco trochu jiného než bramborová kaše
X
Za mě moc dobré, jemné. Určitě zkusím znovu příště ☺️