Hranolky ze sladkých brambor
10 min
25 min
Snadné
2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 340 kcal
- 4 g bílkovin
- 14 g tuků
- 50 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu si předehřejte na 200°C.
Batáty oloupejte a opláchněte. Nakrájejte ostrým nožem na větší hranolky.
Ve větší misce smíchejte batátové hranolky s olivovým olejem, solí a paprikou tak, aby byly celé od oleje a v troubě se nepřipálily.
Hranolky pečte zhruba 10 minut, poté je vyndejte z trouby a všechny otočte, aby se propekly z obou stran.
Pečte dalších zhruba 10 minut z druhé strany a poté servírujte.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Lepší než obvykle
Automaticky přeloženo
Pro toto jídlo je pouze jedno slovo MŇAM 😋
Automaticky přeloženo
Tenhle recept já úplně nejvíc miluju ♥️ Hrozně rychle jsem si ho oblíbila a teď ho vařím skoro pořád (kdykoliv máme doma batáty 🍠). Plus, co moc doporučuju zkuste přidat i jiné koření (já třeba používám bazalku nebo tymián).