Celozrnné bulky – základní recept
105 min
25 min
Snadné
12 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 191 kcal
- 7 g bílkovin
- 5,3 g tuků
- 30,7 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Vodu, mléko, cukr a droždí smíchejte v hrníčku, ten dejte na teplé místo a nechejte vzejít kvásek.
Mouku prosejte do mísy a smíchejte ji s připraveným kváskem, solí a olejem.
Mísu přikryjte utěrkou a těsto nechejte kynout na teplém místě 1 hodinu.
Mezitím si připravte plech a vyložte jej pečicím papírem.
Z těsta tvarujte bulky (pokud se těsto moc lepí, podsypejte jej moukou) a pokládejte je na připravený plech. Nechejte je kynout ještě dalších 15 minut.
Zatímco bulky kynou, předehřejte troubu na 220 °C.
Pokud chcete, můžete bulky těsně před pečením potřít vodou a posypat dýňovými semínky.
Plech s bulkami dejte do trouby a pečte 25 minut při 220 °C.








Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Povedlo se 🙂 Moc dobré. 🙂
Zkouseli jsme doma a povedly se
Bylo to trochu podezřelé, protože těsto bylo docela mokré. Zřejmě to tak musí být. Závitky jsou nádherně vydařené a chutnají velmi dobře. Troubu zapařili a pečeme 10 minut v páře, poté 10 minut bez páry.
Automaticky přeloženo