Zelné placky
10 min
38 min
Snadné
8 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 245 kcal
- 12 g bílkovin
- 8 g tuků
- 26 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Zelí očistěte, nakrájejte na nudličky a spařte vroucí vodou.
Připravte si parní hrnec, zelí do něj vložte a zalijte 200 ml vody. Hrnec přiklopte pokličkou a zelí na mírném plameni duste do poloměkka (asi 30 minut).
Podušené zelí rozmixujte společně s vejci.
Ke směsi přidejte celozrnnou mouku, sůl, pepř, majoránku a 2 stroužky česneku, promíchejte a ze vzniklého těsta vytvarujte placky.
Rozpalte si pánev s olivovým olejem a zelné placky opékejte na mírném plameni 4 minuty z každé strany.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
moc dobré, určitě udělám znova
Vynikající. Jemné, měkkoučké a chutné. Přidala jsem lahůdkové droždí a mouku pohankovou.
Placky super, jen jsem musela přidat více mouky. Těsto bylo řídké. A dodala jsem nastrouhaný tvrdý sýr. 🙂