Tuňákové karbanátky
10 min
30 min
Snadné
5 porcí

Jíme zdravě s Fitrecepty
Strana 100Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 230 kcal
- 17 g bílkovin
- 10 g tuků
- 19 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Mezitím připravte pohanku podle návodu na obalu.
Mrkev oloupejte, očistěte a spolu s tofu nastrouhejte najemno.
Ve větší míse smíchejte uvařenou pohanku s nastrouhanou mrkví, tofu, tuňákem, vejci, hořčicí a lněným semínkem. Směs dochuťte solí a pepřem.
Plech vyložte pečicím papírem a ze směsi na něj tvarujte placky. Pečte 25 minut při 170–180 °C.
Upečené karbanátky rozdělte do 5 talířů a podávejte.









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
.
Karbanátky byly výborné, měla jsem strach, že budou hodně suché a budou se drobit, ale držely a chutnaly fantasticky. Přidala jsem ještě pórek a česnek.